SYSTEMIC COACHING

ACTIVITEITEN > SYSTEMIC COACHING

Foto: Jurien Higgings 

Individuele opstellingen, persoonlijke aandacht voor jouw vraag

Systemic Coaching biedt de mogelijkheid om een specifieke vraag een-op-een te onderzoeken. In een veilige setting kijken we met een opstelling naar het thema van je vraag; iets dat nu aan de orde is en dat je nader wilt verkennen. Bijvoorbeeld de psychologie van de personages, de dramaturgie, het plot, het beeld, de taal, je relatie met een of meer karakters, het conflict of het onderliggende thema, etc.

Coaching kan ook worden ingezet wanneer je een persoonlijk thema wilt onderzoeken met een opstelling. Denk hierbij aan de haalbaarheid van je idee of concept, een samenwerking, een fysieke blokkade, de onderlinge relaties in je gezelschap of team, je writersblock, de relatie tot je verhaal, tot een personage etc.


In een individuele opstelling worden de verschillende personages en elementen uit het systeem gerepresenteerd door vloerankers of sjablonen

Interesse?

In een oriënterend gesprek verkennen we de aanleiding of vraag. Ik bespreek graag de mogelijkheden. Neem voor verdere informatie of afspraken contact op. 

hans@hansjeths.nl

06-397 828 55

Coaching voor makers en spelers 


Coaching voor creatives

Lees ook: Karakteropstellingen voor organisaties


Coaching voor makers van persoonlijke portretten, (auto)biografieën, documentaires 

In de veilige setting van een individuele opstelling kun je een persoonlijke thema, gerelateerd  aan fictieve thema's nader onderzoeken, bijvoorbeeld voor een (zelf-) portret, een (auto-) biografie, een persoonlijke documentaire of film, of een solotheatervoorstelling. 

Persoonlijke verhalen en portretten raken aan onze eigen persoonlijke geschiedenis. Door middel van een opstelling onderzoeken we deze thema's, verhalen uit onze eigen historie, het gezin van herkomst of het huidige gezin en relaties. Realiteit naast fictie, Familieopstellingen naast Karakteropstellingen

Afhankelijk van de vraag en wat de opstelling vraagt, grijp ik soms terug op een familieopstelling of een organisatieopstelling. Omdat een fictie een net even andere aanpak vraagt dan een non-fictie, bewegen we tijdens de coaching dan van de ene naar de andere werkvorm. 

Lees ook mijn blog: Voor wie is de vraag?

Lees ook: Procesopstellingen


Opstellingen met vloerankers of sjablonen

In een individuele opstelling worden de verschillende personages en elementen uit het systeem gerepresenteerd door vloerankers of sjablonen. Deze gebruiken we wanneer we een-op-een - of in een kleine groep werken, of wanneer er geen representanten beschikbaar zijn. We werken in een ruimte op de vloer of aan een tafel. 


- Werken in de ruimte met vloerankers

In plaats van levende representanten maken we een opstelling van vloerankers (sjablonen van A-papier of karton).  Begeleider en deelnemer plaatsen zich als representant op verschillende vloerankers, die representanten voorstellen. We lezen en volgen hun energie. en bespreken de beelden en de beleving.  Zo wordt ook voelbaar wat er speelt. Het verloop is verder vrijwel gelijk als een opstelling met een groep mensen. 

- Tafelopstellingen met sjablonen

In een opstelling aan een tafel worden representanten voorgesteld door sjablonen: blokken, stenen, poppetjes, post-it's etc. Wanneer de representanten / sjablonen op de tafel zijn geplaatst, onderzoeken we hun posities alsof het representanten zijn, waardoor deze als representanten/karakters 'tot leven' komen. Karakteropstellingen is een onderdeel van Hans Jeths Consultancy    

Copyright© 2020 Hans Jeths.  All rights reserved.        

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons Privacy Beleid voor meer informatie.